ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОГО ОБ'ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ-ЛОГОПЕДІВ, ВИХОВАТЕЛІВ ЛОГОПЕДИЧНИХ ГРУП У ДНЗ №5 «ДЖЕРЕЛЬЦЕ»

Інформація про проведення засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів, вихователів логопедичних груп у ДНЗ №5 «Джерельце»

На сьогоднішній день кожна третя дитина дошкільного віку має вади мовлення, що істотно впливає на її особистісний розвиток. Адже чим багатша і правильніша у дитини мова, тим легше її висловлювати свої думки, тим ширше її можливості в пізнанні навколишньої дійсності, змістовніші і повноцінніші стосунки з однолітками і дорослими, тим активніше здійснюється її психічний розвиток. В практичній діяльності вчителів-логопедів є багато програм та методик корекційної роботи з дітьми з вадами мовлення. Не менш ефективними є здоров’язберігаючі корекційні технології. Саме використанню нетрадиційної методики – біоенергопластики, було присвячене методичне об’єднання вчителів-логопедів та вихователів логопедичних груп, яке відбулося 23.02.2016 на базі дошкільного навчального закладу №5 «Джерельце».

В практичній частині, на занятті «Казкова подорож», було представлено використання елементів біоенергопластики та масажерів Су-Джок у роботі з дітьми середньої групи. Діти вправно синхронізували роботу артикуляційного апарату та дрібної моторики пальців.

Вчитель-логопед Скорик Ю.А. провела майстер-клас «Використання біоенергопластики в роботі з дітьми з вадами мовлення». В ході роботи учасники заходу були ознайомлені з основами біоенергопластики та її застосуванню в рамках навчально-виховного процесу в ДНЗ, оволоділи практичними навичками роботи з масажерами Су-Джок. Педагоги актуалізували знання щодо психологічних особливостей дитини з вадами мовлення та її поведінкових проявів, провели самотестування на визначення провідної руки.

Всі присутні з урахуванням власного досвіду роботи висловили своє бачення проблем мовленнєвого розвитку дітей дошкільного віку та шляхи їх вирішення.

/Files/images/20160223_103845.jpg /Files/images/20160223_104810.jpg /Files/images/IMG_0020.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 741

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.