Роль учнівської молоді у організації здорового способу життя

Роль учнівської молоді у організації навчально-виховного процесу загальноосвітніх шкіл з кожним роком стає все більшою. Сьогодні самоврядування шкіл міста активно долучається до інформаційно-просвітницької, спортивно-оздоровчої та волонтерської діяльності, є потужним органом учнівства.

08 квітня 2016 року на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» відбулося міське засідання Жмеринської громадської організації учнівського самоврядування «Асоціація юних жмеринчан» на тему: «Формування у молоді дбайливого ставлення до свого здоров’я. Здоровий спосіб життя як онова профілактики хронічних захворювань школярів». Ця тема об’єднала не лише учнівську молодь міста, а й громадських діячів, представників медичних і спортивних установ.

Теоретичний блок засідання змістовно наповнили виступи голови ГО «АЮЖ» Анастасії Кузнєцової, президента УС «Учнівська республіка» школи-гімназії Софії Яковишеної щодо роботи учнівського самоврядування в напрямі пропаганди здорового способу життя, дбайливого ставлення до себе та оточуючих. Присутнім були представлені дані щодо показників стану здоровʼя учнів 1-11 класів, вказано найбільш суттєві чинники зростання рівня хронічних захворювань, методи їх профілактики. Методист управління освіти, депутат Жмеринської міської ради Тетяна Кісілюк звернулася до лідерів шкіл міста про необхідність формування активної життєвої позиції щодо здорового способу життя, важливості роботи самоврядувань школярів саме у цьому напрямку. З особливою увагою діти слухали виступи президента міської федерації з шахів Анатолія Ходюка та голови міської федерації з волейболу Руслана Клєпка, активно долучалися до бесіди із запрошеними.

Практичний блок зустрічі пройшов у формі квесту під гаслом «Молодь обирає здоров’я». На учасників чекали цікаві випробування – п’ять тематичних станцій, в ході яких учні мали можливість продемонструвати свої знання, навички та досвід з питань профілактики окремих захворювань, здорового харчування, фізичної підготовки, надання невідкладної допомоги у різних випадках. П’ять станцій – п’ять кроків до здоров’я, які наші учні пройшли впевнено та свідомо. Наприкінці зустрічі учасники засідання підвели підсумки, здійснивши так-звану рефлексію, а також обговорили та затвердили проект рішення.

Здоровий спосіб життя – це не порожня фраза, а актуальна вимога сьогодення і наш щоденний вибір. Приємно, що наші учні це розуміють і готові свідомо крокувати в майбутнє.

/Files/images/Фото3038.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 468

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.