Побачити світ по новому

Застосування інформаційно-комунікаційних технологій у освітньому процесі відкриває широкі перспективи у роботі з дошкільниками. Актуальність цього напряму роботи з дітьми зумовлена пріоритетним завданням освіти, що полягає у забезпеченні подальшого становлення особистості дитини, розвитку її розумових здібностей, насамперед у навчанні дітей творчо і самостійно мислити. Така важлива проблема була запропонована в ході проведення методичного об`єднання дефектологів дошкільних навчальних закладів міста, яке відбулося 22 квітня на базі ДНЗ №4 «Вишенька».

«Організація пізнавальної та лікувально-відновлювальної діяльності в групах компенсуючого типу для дітей з порушенням зору» - так звучала тема методичного об`єднання. Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері працівників багатьох ланок дошкільної освіти: вчителів-дефектологів, вчителів логопедів, практичних психологів, вихователів спеціалізованих груп для дітей з порушенням зору і вад мови...

Проблеми, що обговорювалися в ході методичного об`єднання спонукали усіх учасників заходу, до використання у роботі з дітьми якісно нових сучасних засобів: а це і сучасні лікувально-ігрові комп`ютерні програми для дітей з вадами зору, блоки Дьєнеша, палички Кюізенера і т.п, що дасть змогу підвищити ефективність корекційно-пізнавальної роботи, зокрема комп`ютерних технологій.

Присутні на методичному об’єднанні педагоги створили групу і стали її учасниками на сторінці «ДЕФАК-Жмеринка» соціальної мережі Facebook для обміну досвідом між вчителями-дефектологами, вихователями спеціалізованих груп і всіх небайдужих до дитячих проблем дорослих.

/Files/images/28CtyYMd8VA.jpg

/Files/images/r1fXQMekEzY.jpg

/Files/images/kYfZB0KSUyk.jpg

/Files/images/sIqfIwOhxv0.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 471

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.