МО музкерівників на базі ДНЗ "Дзвіночок"

У сучасному світі дитяча психіка зазнає впливу безперервно зростаючого інформаційного потоку, потерпає від погіршен­ня екології та інших негативних зовнішніх чинників. У результаті з'являються проблеми в розвитку емоційної сфери дітей, найпоши­ренішими з яких є фізичне та емоційне напруження. Воно проявля­ється у дратівливості, агресії тощо і є перешкодою для гармонійного та ефективного розвитку особистості дитини. Зарадити цьому може музичний керівник на своїх заняттях, застосовуючи елементи музи­котерапії.

Тож недаремно 26 квітня 2016 року на засіданні методичного об’єднання музичних керівників міста було розглянуто питання «Музикотерапія та її лікувально - педагогічні можливості». Робота проводилась на базі ДНЗ №1 «Дзвіночок». Засідання відкрила завідувачка дошкільного закладу Людмила Щурик, яка познайомила присутніх з планом роботи та акцентувала на важливості даного питання в доповіді «Музикотерапія або звуки, які лікують». Людмила Анатоліївна окреслила музикотерапію як ефективну систему, елементи якої кожному музичному керівникові варто впроваджува­ти у свою щоденну практику та надала відповідні рекомендації.

Щоб не бути голослівними, Оксана Любарщук, музичний керівник ДНЗ №1, продемонструвала практичний показ роботи з використання методів музикотерапії в ході заняття «Трудівник, пустун, митець - наш веселий вітерець» та показала високий рівень професіоналізму в роботі з дітьми, про що було зазначено під час обговорення заняття усіма учасниками методоб’єднання.

Про музикотерапію як метод, що використовує музику в якості засобу корекції емоційних відхилень, страхів, рухових і мовних розладів, відхилень у поведінці, при комунікативних труднощах, а також для лікування різних соматичних і психосоматичних захворювань, йшлося у виступі Оксани Шпорун, психолога – практика з м. Вінниці.

Всім присутнім було цікаво взяти участь в музичних ігротренінгах «Хор рук», «Озвуч улюблений мультфільм», де педагоги мали змогу проявити власні музичні здібності та креативний потенціал.

Підбиваючи підсумки роботи, методист управління освіти Алла Шамрай наголосила на важливості проведення подібних заходів для підвищення професійного зростання педагогів та побажала учасникам творчих успіхів, наснаги, нових і цікавих ідей.

/Files/images/20160426_111153.jpg

/Files/images/20160426_115438.jpg

/Files/images/20160426_104115.jpg

/Files/images/20160426_112630.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 858

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.