Повернутися до звичайного режиму

Ігрові набори Лего уже у всіх школа міста

LEGO Play Box та Six Bricks розподілені між школами міста

У вівторок (17 липня) від Управління освіти Жмеринської міської ради було делеговано Заграй С.М. для отримання наборів LEGO Play Box та Six Bricks на складі у м. Вінниця. Конструктори держава надає безкоштовно для усіх шкіл України, завдяки підписанню Меморандуму між The LEGO Foundation та МОН України.

/Files/images/DSC03442.JPG

До міста Жмеринка прибуло 606 ігрових наборів загальною вартістю 24319,38 грн. Сюди входить 36 шт. конструкторів LEGO Play Box та 19 ящиків (570 шт.) наборів Six Bricks.

/Files/images/DSC03452.JPG

Усі набори розподілено між школами Жмеринки, відповідно до кількості першокласників у кожній. Учителі, які у 2018-2019 н.р. будуть навчати дітей 1-го класу уже пройшли курси та ознайомились із методиками застосування наборів на уроках.

/Files/images/лего ПРЕДСТАВНИКИ.png

Нагадаємо, що згідно із стандартами НУШ, забезпечення шкіл конструкторами Лего є лише першим етапом для реформування початкової школи.

Важливо зазначити, що Lego не є іграшкою, а являється одним із ключових дидактичних матеріалів для сучасних та цікавих дітям методик навчання.

Як зазначила Міністр освіти і науки – Лілія Гриневич:

Ці набори можна використовувати для інтегрованого навчання, літературного читання, занять з математики, пошукової проектної діяльності, ігор і фізкультхвилинок, як інструмент в роботі практичного психолога. І що дуже важливо – за допомогою цих наборів можна ефективно розвивати оперативну пам’ять дітей.

Використання ігрових наборів на уроках у школі забезпечить відхід від застарілих методів навчання і дозволить виховувати креативних особистостей, які здатні обґрунтовувати власну думку, працювати у команді, слухати один одного та вчитись впродовж життя.

/Files/images/DSC03454.JPG

Завдання із використанням конструктора Lego, дозволяють:

  1. заохочувати дітей до рухової активності;
  2. розвивати вміння необхідні для вирішення проблемних ситуацій та викликів;
  3. розвивати творчу уяву та креативність;
  4. розвивати мислення, аналізувати і розуміти власні емоції;
  5. розвивати вміння працювати у команді.

Ознайомитись із методичними посібниками "Гра по-новому, навчання по іншому" та "Шість цеглинок в освітньому просторі школи" може кожен. Рекомендації розміщені на сайті МОН та знаходяться у вільному доступі.

Кiлькiсть переглядiв: 1226

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.